Sharing Life

Veelgestelde vragen. En hopelijk de juiste antwoorden.

Zo niet, mail naar info@videoyou.nl

VideoYou wordt meestal aangeschaft door één van de kinderen van de gebruiker van de VideoYou-tablet. Daardoor heeft hij/of zij de regie over de tablet en in veel gevallen wordt de ‘sharing the bill’ optie gebruikt om de rekening met andere familieleden en vrienden te delen. Zo worden (o)pa of (o)ma niet belast met een paar regel dingen en kunnen ze vooral genieten van VideoYou als jij het langs komt brengen.

De videotablet wordt volledig geprepareerd afgeleverd bij jou thuis zodat je zelf de VideoYou-tablet als cadeautje kan overhandigen aan degene met wie jullie VideoYou gaan gebruiken. Zo kun je het ook voorzien van een persoonlijk kaartje (wat we meeleveren), even ter plekke in een paar seconden de wifi in stellen en na het starten van de VideoYou applicatie samen van de eerste filmpjes te genieten. Dit kan ook door het raam in deze rare coronatijd. Deze warme overdracht doet wonderen en wordt van harte aanbevolen. Dit kan uiteraard ook door iemand worden gedaan die dichterbij (o)pa of (o)ma woont. Vul dan hun adres in als afleveradres. Als het echt niet anders kan dan kan de VideoYou-tablet ook rechtstreeks naar (o)pa of (o)ma worden gestuurd. Via de telefoon kan dan samen de wifi worden in gesteld en de applicatie worden gestart.

Het is niet mogelijk om een eigen tablet voor VideoYou te gebruiken bij je (o)pa of (o)ma en daar zelf de VideoYou applicatie op te installeren. VideoYou levert bij bestellen standaard de speciaal geconfigureerde tablet mee om zo  service en support te kunnen leveren en op afstand de tablet over te kunnen nemen indien nodig (zonder dat gebruiker daar last van heeft), de software altijd up to date te kunnen houden en de tablet zo (o)pa en (o)ma proof te laten zijn.

Wel kun je een tablet gebruiken om video’s te delen met en ontvangen van (o)pa of (o)ma in plaats van je mobiele telefoon.

VideoYou kan overal ter wereld worden gebruikt op locaties waar een internetverbinding mogelijk is. Dus ook de geëmigreerde broer in Australië of de vriend uit Canada kunnen video’s delen en ontvangen met VideoYou. VideoYou is nu beschikbaar met de taalinstelling Nederlands en andere talen volgen snel.

De VideoYou-tablets zijn speciaal zo gemaakt dat (o)pa of (o)ma niet bij andere functies kan. Dit geldt zowel voor de software kant (andere apps die erop staan) als de hardware kant (volumeknoppen en power knop). Daardoor is de tablet helemaal opa en oma proof, wat ze ook proberen.

Wil je geen gebruik meer maken van VideoYou dan is de VideoYou-tablet uiteraard gewoon van jullie en krijg je instructies hoe deze simpel om te vormen naar een reguliere tablet met standaard functionaliteiten.

Een VideoYou-tablet is een Full HD Lenovo M10 tablet met een scherm van minimaal 10 inch en speciaal geprepareerd met een VideoYou applicatie zodat opa of oma niet bij andere functies kan (wat ze ook proberen). 

De VideoYou-tablet en applicatie zijn zo gemaakt dat je er niks fout mee kan doen. Wat de gebruiker ook probeert je kunt nergens anders heen, werkt ‘gewoon’ altijd en VideoYou springt vanzelf weer terug naar het startscherm als het even niet meer wordt gebruikt. De bediening is uitgebreid getest en zeer gebruikersvriendelijk. Vooral voor het vertrouwen voor de gebruiker wordt ook geheugensteuntje meegeleverd wat naast de VideoYou-tablet kan worden geplaatst. Hier kan de gebruiker dus altijd op terugvallen en staan instructies gevisualiseerd als: druk op de knop ‘speel af’ om een video af te spelen.

Met VideoYou kunnen via 6 kanalen video’s worden gestuurd en worden ontvangen. Hoe deze toe te wijzen en aan hoeveel vrienden & familie is helemaal aan jullie! Zo kunnen 3 neefjes 1 kanaal delen, de mantelzorger als enige een kanaal beheren en de gezinnen van de broers ieder 2 kanalen beheren. Alles is mogelijk. Gewoon een kwestie van afspreken met elkaar!

We kiezen er bewust voor om dit mogelijk pas later beschikbaar te maken en mensen geleidelijk aan mee te nemen in het gebruik. Kortom eerst mooie ervaring met de video’s en dan pas mogelijk een mooi stapje extra. Daarnaast zijn we een groot voorstander van het delen van je leven op momenten die voor jou uitkomen zonder dat een moment moet worden geprikt. 

VideoYou-tablet krijgt standaard verbinding via de eigen wifi van de gebruiker (of slim van de buren). Indien wifi niet aanwezig is dan kan simpel met de VideoYou 4G-optie op elke locatie in Nederland verbinding worden gemaakt. Hiervoor ontvangen jullie bijvoorkeur een VideoYou-tablet waar een 4G sim in geplaatst kan worden of eventueel een apart MIFI-kastje waar een 4G sim in geplaatst kan worden. Dit is een apparaatje van 10 cm bij 5 cm waarmee op locatie een wifi hotspot kan worden gemaakt waar de VideoYou-tablet op aanhaakt. Door plug & play zo te gebruiken. Welke variant het wordt hangt af van de beschikbaarheid. Na de bestelling van VideoYou ontvang je via de mail instructies en enkele links waar je zelf gemakkelijk en goedkoop een benodigd data only abonnement van 3-5 GB/maand kan afsluiten. 

VideoYou is een concept van Bas Warmerdam, Jelle de Haan en Roald Laport. Ervaren ondernemers en creatievelingen die mooie dingen willen doen. Zij hebben de handen ineen geslagen om VideoYou tot leven te brengen en zo ouderen uit de eenzaamheid te halen en vrienden & familie op een mooie simpele manier via alledaagse momenten hun leven te laten delen en verrijken. Samen hebben ze een organisatie van 100 mensen die helpen VideoYou tot een succes te maken en de gebruikers van de service te voorzien die ze verdienen.

Dit wil ik.
Wij willen starten met het delen van ons leven.

Eenzaamheid zou niet mogen bestaan. En hoeft ook niet te bestaan. Met VideoYou delen 6 familieleden of vrienden dagelijks hun leven met (o)pa of (o)ma. Kleine gebeurtenissen worden grote geluksmomenten. Een video sturen. Een video ontvangen. Eenvoudig en waardevol. Zo vaak je maar wil.

VideoYou. Sharing life.

Meer weten over VideoYou? Wij bellen jou!

jij
Opa
Oma