Sharing Life

Wat mooi dat je VideoYou hebt aangeschaft om jullie leven te delen met (o)pa of (o)ma!

Hieronder volgen in een paar simpele stappen de instructies hoe VideoYou helemaal klaar te maken voor gebruik. Dit kost je maximaal 10 minuten

VideoYou instellen, Manier 1

Cirkel_6_geel

volg de stappen in onderstaande filmpje. Pauzeer, springt terug of vooruit waar nodig.

(dit is filmpje werken we nu aan dus voor nu graag manier 2 gebruiken om VideoYou juist in te stellen)

Video afspelen

Liever een stap voor stap uitleg? Gebruik dan manier 2.

Zo kan het ook! Manier 2

Cirkel_6_blauw

Volg onderstaande uitgeschreven stappen voorzien van foto’s. De stappen zijn hetzelfde als in het filmpje van manier 1 alleen anders gepresenteerd. Dus kies lekker wat het beste bij je past. Ook fijn! 🙂

Stap 0, start met bijpassend muziekje

Cirkel_6_rood

Klik op onderstaande knop met een link naar een bijpassend muziekje op youtube en ga vervolgens door naar stap 1. Dit werkt alleen wanneer je werkt vanaf een laptop/desktop.

Stap 1, check of alles er is

Cirkel_6_geel

Ga na of de volgende dingen aanwezig zijn: VideoYou-tablet, standaartje, geheugensteuntje en de sharing life kaart.

Stap 2, kleine voorbereiding

Cirkel_6_rood

Pak de VideoYou-tablet verpakking erbij en haal de tablet uit de verpakking. Koppel de tablet aan de stroom met de in de verpakking aanwezig stekker en kabeltje (onder het witte karton in de verpakking). Haal waar nog nodig de sticker van Lenovo en die met de icoontjes van het HD scherm. Haal daarnaast de boekjes uit de verpakking en bewaar deze op een plek bij jou thuis.

Stap 3, instellen WIFI

Cirkel_6_geel

 *** Heb je gekozen voor de WIFI + 4G variant ga naar de extra stap onderaan deze pagina voordat je doorgaat  ***

Start, wanneer voldoende opgeladen, de tablet op (als deze niet al is opgestart) door op de kleine knop bovenaan de tablet te drukken (naast de grotere knop voor het volume). Je komt nu bij het inlogscherm van VideoYou. Vul hier nog niks in maar beweeg je vinger van links onder naar het midden van het scherm (zonder dat de navigatiebalk tevoorschijn komt). Als dit niet meteen lukt probeer het een paar keer totdat je het bovenste scherm ziet zoals hiernaast.

 • Voer de code 123456 in, druk op OK en je komt daarmee in onderste scherm zoals je hiernaast ziet.
 • Selecteer de optie ‘Open System Settings’ (vierde van onder).
 • Selecteer de optie ‘Network & internet’ (tweede van boven) en kies vervolgens de optie WLAN (optie bovenaan). Selecteer nu je eigen wifi netwerk en voer het wachtwoord van je wifi in.
 • Swipe met je vinger onderaan het scherm een klein stukje naar boven tot dat de home button  & back navigatie knoppen zichtbaar worden. Druk een paar keer op deze laatst genoemde tot dat je weer terugspringt naar het inlogscherm van VideoYou.

 

Stap 4, aan de slag met de VideoYou-tablet

Cirkel_6_rood

Laat de velden naam en email leeg en voer op de bovenste regel van de tablet de jouw toegestuurde code toe. Check nogmaals of de velden naam en email leeg zijn en druk vervolgens op inloggen.

NB: bewaar deze code goed en deel hem alleen met mensen die je vertrouwd en ook filmpjes mogen delen op deze VideoYou-tablet. Dit is namelijk een unieke code die de VideoYou-apps op mobiele telefoons koppelt aan deze VideoYou-tablet.

Je bent nu in het scherm wat jouw (o)pa of (o)ma ook te zien krijgt (alleen dan straks met toffe video’s natuurlijk!:-))

Stap 5, plaatsen eerste video's

Cirkel_6_blauw

Ga naar de VideoYou-app op je mobiele telefoon. Heb je deze nog niet geinstalleerd ga dan naar de appstore, zoek naar VideoYou en installeer de app op te telefoon. Log in met je unieke VideoYou-code EN voer je naam en emailadres in. NB: de naam die je invoert is ook de naam die je (o)pa of (o)ma op het scherm te zien krijgt bij video’s die jij stuurt.

Tijd om lekker te gaan spelen met VideoYou. Kies een kanaal naar keuze, druk op het rode cameraatje van het kanaal, volg de stapjes in je scherm en druk op ‘plaats video’. Binnen een paar minuten zie je jouw Video op de VideoYou-tablet verschijnen. Druk er eens op zodat je kunt zien hoe VideoYou straks bij je (o)pa of (o)ma werkt.

BELANGRIJK: bekijk je eerste filmpje op de VideoYou-tablet. Kies aan het eind ‘JA’ bij de vraag of je ook een video wilt terugsturen. Geef vervolgens toestemming om de camera te mogen gebruiken van de tablet. Het is belangrijk dat je deze stap doorloopt zodat deze vraag niet pas bij (o)pa of (o)ma wordt gesteld wanneer zij de tablet voor het eerst gebruiken. Hierna komt deze vraag niet meer terug. Een beetje hulp nodig bij het terugsturen van een video? Gebruik dan meegeleverde kaart ‘geheugensteuntje’ en volg de stapjes. 

Stap 6, uitnodigen vrienden en familie

Cirkel_6_rood

VideoYou heeft 6 kanalen waarop jij, vrienden en familie video’s kunnen delen met (o)pa of (o)ma. Met onderstaande berichtje kun je heel simpel vrienden en familie uitnodigen om ook video’s te gaan delen. Copy paste het in whats app, pas even de naam en datum aan en stuur het door.

Ik heb voor [(o)pa/(o)ma] het gave concept VideoYou aangeschaft. Zie www.VideoYou.nl om te zien wat het precies is. Wil je ook Video’s delen met  [(o)pa/(o)ma]? Ga dan naar je appstore, zoek naar de VideoYou (aan elkaar geschreven) en installeer deze op je telefoon. In een volgend bericht ontvang je een unieke code die je moet invoeren om in te loggen (naast dat je je naam en email invult). En…je kunt beginnen om je leven te delen met [(o)pa/(o)ma]. Gaaf toch! Oh en je mag zelf een nog niet gebruikt kanaal kiezen waar jij steeds je video’s deelt!

NB: [dag] [datum] gaat de VideoYou-tablet in gebruik. Wil je zorgen dat er voor die tijd een leuk filmpje klaar staat?

Tip: beperk in eerste instantie het gebruik tot 6 mensen maximaal. Later kunnen ook mensen kanalen gaan delen maar dat vraagt even goede afstemming om geen nieuwe berichten te plaatsen voordat het oude bericht is bekeken.

Stap 7, klaarmaken van het cadeautje

Cirkel_6_geel

Tijd om VideoYou klaar te gaan maken voor gebruik bij (o)pa of (o)ma.

 • Plaats de VideoYou-tablet (terwijl hij nog gewoon aanstaat) in de doos
 • Plak de doos dicht met de meegeleverde gele zegelsticker
 • Plaats de tablet doos, samen met de stekker, het snoertje en de standaard in de witte doos waarin jij het VideoYou-pakket hebt ontvangen.
 • Plaats ook de kaart ‘geheugensteuntje’ in de doos.
 • Plak de meegeleverde A5 sticker over het verzendlabel om de bovenkant mooi af te werken
 • Doe de deksel dicht en sluit de doos af met 2 gele zegelstickers.
 • (optie: pak de doos in cadeaupapier om er helemaal een verrassing van te maken)
 • Schrijf een mooie persoonlijke boodschap op de meegeleverde ‘sharing life’ wenskaart en plak deze op ‘het cadeau’. Tip: geef aan waarom je graag met hem of haar meer je leven wil delen en welke vrienden en familie dat nog meer gaan doen.

NB: check voordat je naar de volgende stap gaat even op de app op je telefoon of er ook 6 gave filmpjes klaar staan voordat je naar (o)pa of (o)ma gaat. Dit zorgt voor het mooiste effect als straks (o)pa of (o)ma voor het eerste VideoYou ziet.

Stap 8, samen met (o)pa of (o)ma uitpakken

Cirkel_6_rood

Tijd om (o)pa of (o)ma te verrassen met VideoYou. Ga langs als verrassing en geef ze het cadeau en pak het uit!

Zoek met (o)pa of (o)ma een plek in de woning waar de VideoYou-tablet komt te staan. Tip: zoek een plek waar (o)pa of (o)ma vaak zit of  langsloopt en makkelijk bij kan. Denk aan op een kastje naast de foto’s, bij de leesstoel, op de eettafel of waar hij of zij dan ook vaak zit. Dan zien ze vaak of er nieuwe filmpjes zijn en stimuleert het gebruik. Plaats de tablet op het meegeleverde standaardje en koppel de tablet aan de stroom. En…maak duidelijk voor (o)pa of (o)ma dat ze de VideoYou tablet altijd op deze plek in het stroom laten staan (en er niet mee gaan lopen!).

Heb je de 4G variant dan kun gelijk door naar samen eerste filmpjes kijken. Voor de WIFI-only variant dient eerst verbinding te worden gemaakt met de lokale wifi. Swipe hiervoor, net als gedaan bij stap 3, je vinger van linksonder naar het midden van het scherm. Als dit niet meteen lukt probeer het een paar keer met verschillende vingers totdat je het weer het scherm ziet wat vraagt ‘passcode’ (zie afbeelding bij stap 3).

 • Voer de code 123456 in, druk op OK en je komt daarmee in het scherm zoals je hiernaast ziet.
 • Selecteer de optie ‘Open System Settings’ (vierde van onder).
 • Selecteer de optie ‘Network & internet’ (tweede van boven) en kies vervolgens de optie WLAN (optie bovenaan). Selecteer nu het juiste wifi-netwerk en voer het wachtwoord in.
 • Swipe met je vinger onderaan het scherm een klein stukje naar boven tot dat de home button  & back navigatie knoppen zichtbaar worden. Druk een paar keer op deze laatst genoemde tot dat je weer terugspringt naar het startscherm met de 6 kanalen van VideoYou.

Stap 9, samen eerste video's kijken

Tip: hou je telefoon klaar om de eerste reacties te filmen als (o)pa of (o)ma VideoYou voor het eerst gebruikt zodat je dit ook kunt delen met familie en vrienden. Die eerste reactie namelijk fantastisch! Ga lekker met (o)pa of (o)ma bij de tablet zitten en vraag of ze een willekeurig filmpje wil afspelen en kijk naar zijn of haar gezicht! Onbetaalbaar!:-)

Neem samen een keer een filmpje op de VideoYou-tablet in reactie op 1 van de filmpjes en… maak duidelijk dat ze niks fout kan doen met de tablet. Wat ze ook doet ze komt altijd weer uit bij het beginscherm en ze kan niet uit VideoYou komen. Kortom volledig (o)pa en (o)ma proof en met de kaart ‘geheugensteuntje’ helemaal makkelijk.

Een paar laatste tips nog:

 • Zorg er met elkaar voor dat er dagelijks leuke filmpjes klaar staan. Gewoon van dagelijkse kleine momenten; de lunch, de sportwedstrijd van je kind, het studeren met vriendinnen, lachen met die rare collega, die mooie wandeling of gewoon tijdens het bankhangen of een spelletje aan tafel. Vooral juist het delen van deze kleine momenten uit je leven zijn van grote betekenis..
 • Bel de eerste 2 weken een paar keer op om te checken of ze VideoYou goed kan gebruiken. Het is belangrijk dat ze geen stress of schroom ervaart en dan kan het beste overwonnen worden door het ‘gewoon’ te gebruiken.
 • Zorg dat (o)pa/(o)ma, zeker in het begin, de kaart ‘geheugensteuntje’ bij de VideoYou-tablet laat liggen. Dan hebben ze altijd iets om op terug te vallen waar nodig!

Geniet ervan samen!

EXTRA voor de 4G-variant

Voor de 4G-variant heb je in de bevestigingsmail, informatie gekregen hoe zelf een data only abonnement en sim te regelenen. Heb je dit nog niet gedaan? Doe dit dan eerst voordat je verder gaat.

Activeer je data only abonnement volgens de instructies van de provider en plaats de sim in het device (MIFI-kastje of de VideoYou-tablet) conform de bij het device meegeleverde instructies in het instructieboekje. Zorg er eerst voor dat het lukt om verbinding te krijgen met een ander device in huis zoals een mobiele telefoon, eigen tablet of anders. Als dit gelukt is kun je terug naar stap 3 en de daar beschreven stappen verder volgen.  

Eenzaamheid zou niet mogen bestaan. En hoeft ook niet te bestaan. Met VideoYou delen 6 familieleden of vrienden dagelijks hun leven met (o)pa of (o)ma. Kleine gebeurtenissen worden grote geluksmomenten. Een video sturen. Een video ontvangen. Eenvoudig en waardevol. Zo vaak je maar wil.

VideoYou. Sharing life.

Meer weten over VideoYou? Wij bellen jou!

jij
Opa
Oma